3 ecologisch verantwoorde gîtes in de Dordogne

3 ecologisch verantwoorde gîtes met een zwembad, op 12 km van Sarlat in de Périgord Noir

↑ Klik om de diavoorstelling te openen ↓

De vakantiehuisjes liggen aan de rand van het dorp Cénac-et-Saint-Julien, aan de oevers van de Dordogne en de voet van het vestingdorp Domme. Geniet van de rust op 12 km van Sarlat, 52 km van Cahors, 72 km van Brive, Périgueux of Bergerac. Op 550 km van Parijs kan je 500, 1000, 2000 of 20.000 jaar teruggaan in de tijd, maar wel met Wi-Fi en een overloopzwembad.De vakantiehuisjes van La Burague bevinden zich in het hartje van de Périgord Noir, in de zogenaamde « gouden driehoek », een buitengewone concentratie van natuurlijk, cultureel en gastronomisch erfgoed en een niet minder indrukwekkende verscheidenheid aan sportieve activiteiten of activiteiten voor kinderen.

Binnen een straal van 60 km bevinden zich 7 van de mooiste Franse dorpen, 13 vestingdorpen, 5 sites met holwoningen, 25 grotten en prehistorische schuilplaatsen, waaronder die van Lascaux en Les Eyzies, 9 kastelen, 3 opmerkelijke tuinen, 13 plaatsen die geklasseerd zijn als werelderfgoed van de mensheid. Zacht glooiende en verrassende landschappen, soms indrukwekkend, maar steeds perfect geconserveerd. In het hartje van de Périgord Noir en op 15 km van de Lot.

Sportieve activiteiten: golf, tennis, kanovaren, strand, ULM, ballonvaart, wandelen, paardrijden… zonder te tellen wat de vakantiehuisjes zelf te bieden hebben. Voor de nieuwsgierigen: er vinden ook talrijke festivals plaats (muziek, theater, dans, film).

Op gastronomisch vlak staat de Périgord bekend als de streek van de foie gras en de truffels, maar ook van de honing, noten, kaas en aardbeien, en natuurlijk de Bergerac en Monbazillac! De Michelin-gids telt maar liefst 9 sterrestaurants. Hierbij moet je nog de 11 Bib Gourmand-restaurants optellen. Wanneer je een van de 47 plattelandsmarkten bezoekt, begrijp je hoe moeilijk het is om hier niet lekker te eten!

De plaatselijke manier van leven is een combinatie van ongedwongen vriendelijkheid en onafhankelijkheid. Hier maken de mensen oogcontact, zijn de chauffeurs beleefd en word je meer geholpen dan elders. Het is geen verrassing dat de Dordogne een van de veiligste departementen is van Frankrijk. Hier zit je goed.

Beoordeling Tripadvisor

 

en_GB
Powered by TranslatePress