Geschiedenis

Geschiedenis

De vakantiehuisjes van La Burague liggen op de rand van Cénac-et-Saint-Julien, langs een bescheiden dorpsweg, ooit de Romeinse weg die via Sarlat Cahors met Limoges verbond.

De vakantiehuisjes van La Burague liggen op de rand van Cénac-et-Saint-Julien, langs een bescheiden dorpsweg, ooit de Romeinse weg die via Sarlat Cahors met Limoges verbond. Hoewel je van de rust kunt genieten, zijn er tegelijk handelszaken op maar een kilometer ver. Wij bevinden ons op een paar honderd meter van de zuidelijke oever van de Dordogne. Uit onze ramen zie je Domme, hoog bovenop een rots, een mooi vestingdorp met 800 bewoners, waar jaarlijks 180.000 toeristen passeren.

Op La Burague bevond zich vroeger, volgens documenten uit 1460, een molen. Het hoofdgedeelte van het landhuis dateert echter van 1758. Vijftien jaar geleden was het nog een ruïne. De restauratiewerkzaamheden werden aangevangen in 2002, met respect voor de eigenheid van het gebouw en gebruikmakend van authentieke materialen, natuurlijke verven en pleisters. Hierbij bleef ook het houten gebinte bewaard, dat in de kamers op de eerste verdieping bijna 10 m hoog is.

Enkele gezegden uit de Périgord:

Gastronomie van de Périgord,

Gastronomie van de Périgord

Geschiedenis van het departement van de Dordogne

Geschiedenis van de Périgord Noir

 

en_GB
Powered by TranslatePress